juni 1, 2017 admin

Maarten is als sportchiropractor verbonden aan Team Sunweb

In 2014 heeft hij de ploeg die behoort tot de absolute wereldtop, begeleidt tijdens het trainingskamp in Spanje. In 2015 en 2016 is hij als sport chiropractor met het team mee geweest naar een aantal grote rondes zoals  Terrino-Adriatico, de Ronde van Lombardije, de Giro d’Italia. In juli 2017 zal Maarten met het team meereizen voor de Tour de France. Dit zal zijn ervaring en kennis nog verder uitbreiden op het gebied van sportchiropractie bij (professionele) wielrenners.

Maartens functie tijdens het trainingskamp was om kennis te maken met de ploeg en een screening en analyse te maken van de individuele renners op het gebied van spieren, gewrichten, coördinatie, uithoudingsvermogen en stabiliteit. Van hieruit werden door Maarten individuele oefenprogramma’s en behandelprogramma’s uitgewerkt. Daarnaast behandelt hij de renners indien er klachten zijn ofwel om klachten te voorkomen én voor een optimale prestatie. In het wielerseizoen van 2015 en 2016 heeft Maarten het team begeleidt op diverse internationale wielerwedstrijden waaronder de Giro d’Italia. Hier zal Maarten moeten zorgen dat de blessures die er zijn of eventueel komen, opgelost worden!

De missie van Team Sunweb is om de wielersport te blijven ontwikkelen en om het uiterste uit de renners, coaches en materialen te halen. Het gaat Team Sunweb om het verbinden en inspireren van alle mensen over de hele wereld die een passie hebben met de wielersport en daar is Maarten Tielen er zeker één van.

, , , , ,

ChiroMotion teRug in beweging