Sport- Chiropractor

Maarten Tielen

"Als ik kan bijdragen aan een snel en goed herstel zodat de patiënt weer goed kan functioneren en de sporter weer kan genieten van zijn of haar passie dan ben ik een tevreden mens"
over Maarten

Maarten Tielen

Maarten is geboren en getogen in Maastricht en wilde altijd zijn eigen praktijk beginnen in Maastricht. Dit heeft hij in 2012 gerealiseerd nadat hij de opleidingen CIOS (Sittard), fysiotherapie (Heerlen) en chiropractie (AECC Bournemouth, Engeland) heeft afgerond. Hij heeft daarnaast zijn passie in de sport doorgezet en is gediplomeerd (sport)chiropractor geworden, een specialisatie waarvan er maar weinig zijn. In Nederland zijn er slechts 12 gediplomeerde sportchiropractoren en in Limburg is Maarten de enige. Naast zijn specialisme in rug-, nek -en hoofdpijnklachten als chiropractor is hij werkzaam bij het Regionaal Training Centrum (RTC) Limburg voor wielrenners als medisch staflid. Sinds 2014 is hij sportchiropractor van wielerploeg team Sunweb, de ploeg van Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Laurens ten Dam en Michael Matthews die iedereen inmiddels wel kent. Hij gaat met team Sunweb mee op de trainingskampen en hij is tijdens  het wielerseizoen mee met de ploeg in grote rondes, zoals de Tour de France in 2017. Hierdoor heeft hij veel ervaring met de absolute wereldtop en behandelt  hij naast de recreatieve sporters ook veel topsporters en profwielrenners in zijn praktijk in Maastricht.

Het doel en de passie van Maarten is om ervoor te zorgen dat zowel patiënten als (top)sporters snel herstellen en revalideren na een klacht of blessure. Hierdoor kan de patiënt weer goed functioneren en de sporter weer snel genieten van zijn/haar passie en weer optimaal presteren!

Als ik kan bijdragen aan een snel en goed herstel zodat de patiënt weer goed kan functioneren en de sporter weer kan genieten van zijn of haar passie dan ben ik een tevreden mens

ChiroMotion teRug in beweging