Sport- Chiropractor

Maarten Tielen

"Als ik kan bijdragen aan een snel en goed herstel zodat de patiënt weer goed kan functioneren en de sporter weer kan genieten van zijn of haar passie dan ben ik een tevreden mens"
over Maarten

Maarten Tielen

Ik ben twee straten verder van het pand van mijn praktijk geboren en getogen. Ik wilde altijd mijn eigen praktijk beginnen in Maastricht en ben ontzettend blij dat me dit gelukt is op deze locatie! In 2012 heb ik deze droom gerealiseerd nadat ik een omweg had gemaakt via de opleiding CIOS te Sittard. Ik werd zo geïnspireerd door het menselijke lichaam, dat ik daarna fysiotherapie ben gaan studeren. Deze opleiding in Heerlen rondde ik cum laude af in 2006. In mijn voorlaatste jaar van deze opleiding, besloot ik dat ik verder wilde studeren. Dit omdat ik vooral de kennis en kunde nog miste over de wervelkolom en ik de behandelresultaten zelf ervaarde van chiropractie toen ik zelf rugklachten had. Ik heb destijds vier jaar de opleiding voor chiropractie in Engeland (AECC, Bournemouth University) gevolgd en ben daar in 2010 afgestudeerd.

De passie voor de sport ben ik nooit verloren en daarom wilde ik me gaan specialiseren tot sport-chiropractor. Sportchiropractie is een specialisatie waarvan er maar weinig zijn. Op dit moment zijn er in Nederland slechts 15 gediplomeerde sportchiropractoren en is ChiroMotion de enige praktijk met sportchiropractoren in Limburg. Naast mijn specialisme in rug-, nek -en hoofdpijnklachten als chiropractor, ben ik werkzaam als medisch staflid van het RTC Wielrennen en de Triatlon bond (NTC). Daarnaast ben ik actief bezig in het wielerpeloton als sportchiropractor. Ik heb vijf jaar gewerkt bij de wielerploeg team Sunweb en ben ik sinds 2020 werkzaam bij team Jumbo-Visma. Ik ga mee op trainingskampen en tijdens het wielerseizoen ga ik mee in grote rondes, zoals de Tour de France of Giro d ’Italia. Dit zijn ontzettend mooie avonturen en geeft mij als chiropractor een geweldige ervaring en leerschool!

Het doel en de passie is om ervoor te zorgen dat zowel patiënten als (top)sporters snel herstellen en revalideren na een klacht of blessure. Hierdoor kan de patiënt weer goed functioneren en de sporter weer snel genieten van zijn/haar passie en optimaal presteren.

Maarten Tielen (AGB: 90042060) is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN)

Als ik kan bijdragen aan een snel en goed herstel zodat de patiënt weer goed kan functioneren en de sporter weer kan genieten van zijn of haar passie dan ben ik een tevreden mens

ChiroMotion teRug in beweging